Ondersteboven

Of we een inspirerend magazine over liefde en relaties wilden ontwerpen en vormgeven voor de Evangelische Omroep. Met do’s-and-don’ts van goede sekstalk, de kunst van ruziemaken, lessen van relatietherapeuten en romantische date-ideeën. Inhoudelijke artikelen afgewisseld met ruimte voor (zelf)reflectie, gesprek en inspiratie. Daar ging ons hart natuurlijk direct sneller van kloppen. 

 

De look en feel van het magazine moest modern en unisex zijn. Beetje zoals een LINDA-special, maar dan aantrekkelijk voor iedereen die van liefde houdt of al een liefde heeft. Zo’n glossy die je in de wachtkamer tussen de stapel uitvist. 

 

We bedachten de titel ‘Ondersteboven’ voor het magazine en kozen voor vrolijke, ronde lettertypes, afgewisseld met moderne, schreefloze letters. Fotografie die echt, vol en speels is, en niet te strak of te studioachtig. Sprekende illustraties die prikkelen en verrassen, en tegelijkertijd herkenning oproepen. Lijntekeningen in de vorm van praatwolkjes: want wat is een relatie zonder communicatie? 

 

Uit enthousiasme (niet omdat het moest, maar omdat het kon), bedachten twee van onze creatieve eindredacteuren ook nog wat knappe koppen voor de artikelen van dit publieksmagazine, dat in het najaar van 2023 uitkomt en hier te bestellen is. Klant verliefd, lezer geïnspireerd, wij glimmend van trots. Wat ons betreft het begin van een vertrouwde, langdurige relatie.

Opdrachtgever: Evangelische Omroep (EO)
Maters en Hermsen: ontwerp, beeldredactie, vormgeving
doelgroep: stellen tussen de 30 en 55 jaar met een druk leven, met of zonder kinderen, die geïnspireerd willen worden op het gebied van liefde en relaties
Wanneer: Najaar 2023
contact: Marjolijn Schoonderbeek.

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend