Het eerste landelijke Dorpenfestival

Een nationaal festival over de vitaliteit en kansen van Nederlandse dorpsregio’s. Wat een rijkdom aan bevlogen dorpsbewoners en bestuurders, inspirerende dorpsinitiatieven en ontgonnen kansen.

Eerste dorpenfestival

Ze deelden ervaringen en gingen in gesprek over leefbaarheid & wonen, democratie & participatie, lokale economie, energie & klimaat en landelijke inrichting & water. Het platteland heeft de toekomst, maar er is wel werk aan de winkel, dat werd wel duidelijk tijdens het eerste Dorpenfestival. Opnames voor dit online festival vonden op 1 juli plaats, vlakbij de Hunnebed Highway, in enkele prachtige dorpen van Aa en Hunze. Tim Knol en zijn Bluegrass Boogiemen drukten hun muzikale stempel vanuit café De Grutter in Annen.

Het is een initiatief van het Interbestuurlijk Programma (IBP) in samenwerking met plattelandsnetwerk P10. Maters & Hermsen ontwikkelde in nauwe samenwerking met de opdrachtgever het concept en voerde de inhoudelijke programmering uit, VNG Connect verzorgde de algehele coördinatie en communicatie, Beeldr haalde technisch het onderste uit de kan met decorbouw, studiotechniek en streaming.

opdrachtgever: Interbestuurlijk Programma (IBP)
Maters en Hermsen: ontwikkeling visie en concept communicatiemiddelenmix
doelgroep: bestuurders, ambtenaren dorpsbewoners en betrokken ondernemers
wanneer: 2021
contact: Fred Hermsen en Heino van Benthum

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend