Dag van de Stad: online event vol veerkracht

Het thema van de vierde Dag van de Stad was veerkracht of hoe gaan steden om met grote tegenslagen en rampen. Het thema paste deze editie als een jas, door corona moesten we het jaarlijkse live event voor ruim tweeduizend stedelijke professionals in een paar weken ombouwen naar een (hybride) online event.

Die veerkracht werd beloond. Deelnemers deelden na afloop hoge cijfers uit: een 7,7 voor de dag en een 8 voor het online platform.
Via dat platform kregen zij online toegang tot een levendige festival dag in het sfeervolle Honigcomplex in Nijmegen. Ze stelden hun eigen programma samen en namen deel aan workshops en ontwerpateliers, gingen met elkaar in gesprek aan de bar, luisterden naar last lectures, interviews en talkshows met inspirerende sprekers. Gastsprekers waren onder anderen Floor Milikowski, Lotte Jensen, Ira Helsloot, Kenny Meesters, Eva Rovers en Hubert Bruls. Er was livemuziek van het Nijmeegse duo Clean Pete en er was zelfs een Haagse toiletjuffrouw. Tussen de programmaonderdelen kon je op je gemak een speciaal voor dit event gemaakte serie filmpjes kijken en podcasts beluisteren, over stedelijke veerkracht in Leeuwarden (armoede), Enschede (vuurwerkramp), Nijmegen (overstromingen) en Heerlen (mijnsluitingen).

De opnames van de online DVDS kun je terugkijken via dedagvandestad.nl Er verscheen ook een e-zine over deze dag. De video’s die wij maakten over veerkrachtige steden staan op ons Vimeokanaal.

opdrachtgever: ministerie van Binnenlandse Zaken, VNG
Maters en Hermsen: concept, programmering, productie, video, vormgeving
doelgroep: stedelijke professionals
wanneer: 2017, 2018, 2019 en 2020
contact: Jeroen Maters

Maters en Hermsen organiseert de dag van de stad 2020. De creatieve broedplaats en voormalige Honigfabriek in Nijmegen was de locatie de (vanwege corona).

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend