Dag van de Stad, kennis en inspiratie voor stedelijke professionals

Tijdens de laatste editie van de jaarlijkse Dag van de Stad, op 28 oktober 2019 in het World Forum in Den Haag, kwamen zo’n tweeduizend stedelijke professionals samen. Zij lieten zich inspireren en  wisselden kennis uit voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige en leefbare steden. Onder het motto ‘Wie durft?!’ gaf deze Dag van de Stad het podium aan moedige ondernemers, architecten, theatermakers, wetenschappers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, actieve inwoners en bestuurders.

Lef en bravoure

Wat hen bindt? Lef en bravoure. We boden een podium aan stedelijke visionairs die verder durven kijken dan hun neus lang is. Aan mensen die vastgeroeste denkpatronen los wrikken, met een boog om ingesleten olifantenpaadjes heenlopen en juist nieuwe routes uitstippelen. Lef durven tonen is ook durven staan voor jezelf in moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld als je wordt bedreigd, geïntimideerd of bespot. Hoe blijf je dan koersvast als professional en als mens? Sprekers op dit event waren onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Stefano Boeri, Winy Maas, Daan Roovers, Ruben Terlou, Margrite Kalverboer en Kajsa Ollongren.

opdrachtgever: ministerie van BZK, VNG Connect
Maters en Hermsen: concept, programma, organisatie, video, redactie
doelgroep: 2000 beleidsambtenaren en bestuurders, professionals van maatschappelijke organisaties, ondernemers, wetenschappers, professionals uit de creatieve industrie en actieve burgers
wanneer: 2017, 2018, 2019
contactJeroen Maters

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend