Concept
Creatie
Coaching Maters Hermsen
Concept

Concept

Als je niet weet waarom, dan kun je ook niet goed bedenken hoe. Aan ieder goed journalistiek medium gaat daarom altijd een creatief denkproces vooraf. Dat geldt voor het geheel, maar ook voor afzonderlijke journalistieke bijdragen. Vaak openbaart het beste idee zich al snel, soms graven we met onze opdrachtgevers door totdat we precies weten wat we waarom, wanneer en hoe willen vertellen.

Voorbeelden waarbij een sterk en verrassend concept leidde tot succes:
Havenkrant Delta life Burgerconferentie Dag van de stad
Creatie

Creatie

Voor je het weet worden de stappen in een redactieproces een routineuze race naar de deadline. Niet bij Maters & Hermsen. Bij iedere stap vragen we ons af: hebben we de invalshoek nog helder voor ogen, helpt deze stap om de film, het evenement of het artikel te verbeteren? Heeft de doelgroep hier iets aan? Kunnen we nog hard maken dat lezers over dit artikel nadenken, gaan praten met collega’s, met partners aan tafel? Worden externe relaties geprikkeld om in contact te treden met onze opdrachtgevers? Zo maken we iets los, en helpen we de opdrachtgever echt verder.

Voorbeelden waarbij creatie een belangrijke rol speelde:
Havenkrant Dag van de stad Democratisch Zakboekje
Coaching

Coaching

Maters & Hermsen Opleidingen verzorgt redactietrainingen, coaching van hoofdredacteuren, eindredacteuren en schrijvers, workshops en inspiratiesessies.  Voor wie het vak wil leren, bieden wij een complete opleiding: van schrijven en eindredactie tot het maken van prijswinnende concepten. Maters & Hermsen is een gecertificeerd instituut. We maken altijd de koppeling met de praktijk van alledag en bieden inzichten en praktijkvoorbeelden heet van de naald.

Voorbeelden waarbij coaching een belangrijke rol speelde:
Redactietraining Puur  natuur Lissabon vitaal
Contactformulier

Je kunt een advies of wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Maters & Hermsen
Herengracht 48
2312 LE  Leiden
Telefoon: 071-513 34 30
E-mail: info@matershermsen.nl