Nova Innovatielab-videojournaal

Het Nova College zette een reeks experimenten op touw rondom onderwijsvernieuwing. Wij maakten er een videojournaal over. Want zulke toffe projecten – die verdienen een publiek. Gaat dat zien!  

Vertel me meer
Nova College
Dag van de Stad

Dag van de Stad

1500 deelnemers, 100 presentaties in 15 inhoudelijke paviljoens: cijfers achter de Dag van de stad, 30 oktober 2017 in Utrecht. We bedachten en organiseerden de dag samen met onder anderen BZK. Onze vormgevers ontwierpen de huisstijl  van de Dag - van het logo tot de website, van de vlaggen tot de stands. 

Vertel me meer
BZK
goedgeld Online

goedgeld Online

Klanten van de ASN Bank vroegen om een online versie van hun magazine. Het past bij de visie van de bank om minder papier te gebruiken. De bank laat haar klanten de keuze, 120.000 klanten ontvangen goedgeld digitaal, 238.000 in print. Van grotendeels dezelfde inhoud als in het magazine maakt Fullmoon een online magazine. Soms aangevuld met filmpjes van ons.   

Vertel me meer
ASN Bank

Caring Dads

Voor het Leger des Heils schrijven we veel verhalen, maar soms filmen we ze ook. Deze gaat over een vader met losse handjes, waar de samenleving maar weinig begrip voor heeft. Begrijpelijk. Het Leger helpt 'boze vaders' in plaats van ze te veroordelen. Dat doen ze met de training Caring Dads. Brand Heek vertelt hoe dat bevalt. 

 

Vertel me meer
Leger des Heils
Soz@vox

Soz@vox

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wilde naast hun vertrouwde magazine dat wij maken, ook een digitaal magazine. Niet zomaar een kopie van het blad maar een online magazine dat op zichzelf staat. Wij ontwierpen Sozavoxen leveren de inhoud, artikelen, fotografie en ook filmpjes. 

Vertel me meer
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Emile Thuiszorg

Hoe kun je thuiszorg op een moderne manier organiseren? Daarover vertelde Emile de Roy in een talkshow op de Decentralisaties Dag in Den Bosch. Ter introductie maakten we dit filmpje van zijn bedrijf Thuiszorg Emile in Amsterdam, waarin hij uitlegt hoe hij thuiszorg betaalbaar houdt door te werken met zelfsturende studententeams.

Vertel me meer
Congres- en Studiecentrum VNG
Update magazine

Update magazine

De doelgroep van Waterkennisinstituut Unesco-IHE is verspreid over de hele aardbol. Een van de redenen waarom ze hun papieren magazine wilden vervangen door een e-zine. Wij maakten het concept en voerden dat uit samen met CasuMedia. Naast de media die IHE al gebruikt, verleidt e-zine Update met ‘wist je dit al?!’-informatie: bijzondere projecten en onderzoeken, een ‘vijf jaar later’, een persoonlijk interview.  

Vertel me meer
Unesco-IHE

Expertisecentrum Gemeentefinanciën

Om een congres af te trappen, wilden de zeven medewerkers van het VNG Expertisecentrum Gemeentefinanciën graag een kort filmpje om zichzelf en hun werk te introduceren. Niet te serieus en met voldoende vaart. Dit is het eindresultaat: de medewerkers verschijnen en verdwijnen als in science fiction.

Vertel me meer
VNG
Blik op BZK

Blik op BZK

De kwaliteit van ons openbaar bestuur. Voldoende betaalbare huurwoningen. Nationale veiligheid. Eerlijke verkiezingen. Huisvesting voor vluchtelingen. Caribisch Nederland. De Doe-democratie. Het zijn maar een paar van de thema’s waar het ministerie van BZK dagelijks aan werkt. Voor medewerkers en relaties van het ministerie ontwikkelden wij het e-zine Blik op BZK, verschijnt elke zes weken.

Vertel me meer
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Fab City in 4 minuten

FabCity was een tijdelijke campus op de kop van het Amsterdamse Java-eiland waar kunstenaars, studenten en ondernemers bouwden aan de innovatieve duurzame stad van de toekomst. Het project maakte deel uit van het culturele programma ‘Europe by People’ georganiseerd rondom het EU voorzitterschap in 2016. Een videoreportage voor het online magazine Blik op BZK van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Vertel me meer
BZK

Aan de ketting

Soms is het verhaal áchter het verhaal bijna nog interessanter dan het verhaal zelf. Om te laten zien waarom de Havenkrant is zoals de Havenkrant is, gingen camjo’s Rody en Heino terug naar twee geïnterviewden van een ontroerend verhaal over de bemanning van schepen die aan de ketting liggen.

Vertel me meer
Havenbedrijf Rotterdam

Expertbijeenkomst Wonen en Zorg

Gemeenteambtenaren en medewerkers van zorgaanbieders, woningcorporaties en zorgkantoren lieten zich bijpraten over zaken als hervorming van de langdurige zorg, de nieuwe huisvestingswet, de drie decentralisaties en de Woningwet 2015.

 

Vertel me meer
VNG, ministeries van BZK en VWS
vorige volgende
Meer weten over MH en online

Je publiek opzoeken waar het graag uithangt en direct het gesprek aangaan. Meteen zien wat er met je inspanning gebeurt. Dat is iets wat print niet kan maar online media wel kunnen. Maters & Hermsen helpt klanten bij het opzetten van websites, intranet en social media. We brengen netwerken via social media tot leven. Wat houdt je publiek bezig, waar zit het en vooral: hoe doe je daar iets mee.
Online media kunnen niet meer zonder bewegend beeld. Onze camjo’s maken fimpjes voor online magazines, websites en social media. In elk mogelijk genre. Een portret, een compilatie, een reportage, een achtergrondverhaal of  verslaglegging van uw festival of congres bijvoorbeeld.  

Contactformulier

Je bent op zoek naar advies of hulp?

Maters & Hermsen
Herengracht 48
2312 LE  Leiden
Telefoon: 071-513 34 30
E-mail: info@matershermsen.nl