Sociale Top 2017

Meer dan 50 ideeën voor dilemma’s in het sociaal domein. Een mooie opbrengst van de tweede Sociale Top, dit keer op locaties in Eindhoven waar 700 mensen bijeenkwamen. De deelnemers:mantelzorgers, ondernemers, politici, zorgprofessionals, bestuurders en adviseurs van maatschappelijke organisaties en belangenorganisaties. Bekijk hier de foto's en filmverslagen.

Vertel me meer
VNG / BZK
Burgerconferentie

Burgerconferentie

Geen debat gaat voorbij of er wordt wel gewezen op ‘onze waarden en normen’. Maar wat bedoelen we daar precies mee? Op 25 juni 2016 kwamen inwoners uit acht gemeenten naar het Openluchtmuseum in Arnhem om te praten over wat ons verbindt en verdeelt. Tijdens de burgerconferentie ontdekte gemiddeld Nederland waar de grenzen anno nu liggen.

Vertel me meer
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Verhaal 2016

Verhaal 2016

Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland organiseerde op
29 juni 2016 een verhalenfestival over passend onderwijs. Ruim 100 leerkrachten kwamen bij elkaar om verhalen
van collega's, ouders en kinderen te horen. Ze deelden goede voorbeelden, maar vertelden ook waar het nog schuurt. Het schoolplein van De Molenwiek in Haarlem werd omgetoverd tot festivalterrein. 

Vertel me meer
Passend onderwijs Zuid-Kennemerland
Leids Onderwijs Festival

Leids Onderwijs Festival

Op 30 maart 2016 fietsten Leidse leraren naar 30 scholen en universiteit voor workshops en lessen in allerlei vormen. Met als slot de talkshow Onderwijs 2032 in de Hooglandse Kerk met inspirerende Leidse sprekers en
ondernemers, wethouder Frank de Wit en onderzoeker Paul Schnabel. Maters & Hermsen werkte mee aan concept, inhoud, programmering en communicatie. Bekijk de LOF-filmpjes en foto’s

Vertel me meer
SCOL, Jes Rijnland
Kenniscafé voor Ouderen

Kenniscafé voor Ouderen

Vier Leidse kennisorganisaties willen hun kennis delen met ouderen. Op die manier komen ze er snel achter of hun onderzoek naar gezond oud worden relevant genoeg is voor de doelgroep en wat er werkt en wat niet. In het Leidse Denksportcentrum streden schakers en bridgers tegen oud-ambtenaren, een controlegroep van ouderen uit de buurt en stagiairs van de gemeente om de vraag wie het fitste brein heeft.

Vertel me meer
Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn

Sociale Top 2015

Hoe neem je meer verantwoordelijkheid voor jezelf en voor elkaar? 700 mensen kwamen 30 november in Zwolle bijeen, bestuurders en vrijwilligers, ondernemers en professionals, en gingen met elkaar in gesprek op 54 locaties - van voedselbank tot huiskamer, van moskee tot buurthuis. Het doel: deelnemers van elkaar laten leren, elkaar inspireren en een netwerk voor de toekomst vormen. Bekijk hier alle filmpjes.

Vertel me meer
Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Rijksoverheid

Passend Onderwijs Parade

Passend onderwijs moet een glimlach oproepen, geen rimpel tussen de ogen. Dat is het idee achter het congres van het Samenwerkingsverband PPO regio Leiden. Het is voor het eerst dat alle 2.000 leraren van deze regio bij elkaar zijn. Ze verdiepen zich samen een dag lang in kansen en mogelijkheden van hun leerlingen.

Vertel me meer
Passend Primair Onderwijs regio Leiden
Samen Bouwen

Samen Bouwen

Vereniging de Basis en stichting De la Salle, met basisscholen in de regio’s Haarlemmermeer en Zuid-Kennemerland, zijn samengegaan in de nieuwe stichting Jong Leren. Zij vierden dat met een studie- en ontmoetingsdag. M&H maakte de  openingsfilm, organiseerde een talkshow en maakte de Jong Leren Krant.

Vertel me meer
Stichting Jong Leren
Burgerinitiatieven

Burgerinitiatieven

Hoe wakker je burgerinitiatieven aan, en hoe ga je er vervolgens mee om? Daarover kwamen een kleine honderd burgemeesters, wethouders, raadsleden en directeuren van maatschappelijke instellingen bij elkaar. In de ochtend wisselden ze ervaringen uit. Daarna brachten we de deelnemers in kleine groepen per boot langs acht succesvolle Leidse burgerinitiatieven. Bij het stadhuis monsterden de verantwoordelijke ambtenaren aan.

Vertel me meer
Congres- en Studiecentrum VNG
Festival De Verleiding

Festival De Verleiding

Meedenkend met het jaarlijkse congres van Leiden Communicatiestad vonden we dat een congres net zoiets sprankelends zou moeten zijn als een magazine. Dus verzonnen we rubrieken en artikelen in alle soorten invalshoeken en genres, maar dan live. Over die bijzondere festivaldag in de verbouwde textielfabriek Nieuwe Energie praten de bezoekers nog steeds na.

Vertel me meer
Leiden Communicatiestad

VNG Jeugdfestival

Dan ben je met zo’n mooi onderwerp als de jeugd bezig, zit je toch weer in een zaaltje met plenaire sprekers en workshops. Dat moet anders kunnen vond VNG. Wij dachten mee en verzonnen een festival met tenten, waar mensen deel konden nemen aan debatten in de tv-studio en zelf konden leren twitteren. Persoonlijke verhalen bij het kampvuur en crisissituaties oefenen in de Situation Room. Een congres met hoge beoordelingscijfers.

Vertel me meer
Congres- en Studiecentrum VNG

Festival De Energieke Samenleving

In het Drentse Schipborg streek op vrijdag 3 juli het Festival De Energieke Samenleving neer op het terrein van cultuurfestival Festival Der Aa. Burgers en ambtenaren spraken, op idyllische locaties, over problemen en oplossingen in het sociale domein.

 

Vertel me meer
VNG

Krachttoer

De Krachttoer van de VNG helpt gemeenten om burgerinitiatieven tot een succes te maken. Wij ontwikkelden het concept voor een mobiele studio in de bus, Studio Hero. In één dag zetten we met een team crossmediaspecialisten burgerinitiatieven in een gemeente op de kaart. Zo maakten we in Culemborg een filmpje waarin initiatiefnemers vertellen over hun project en de relatie met de lokale overheid.

Vertel me meer
VNG
vorige volgende
Meer weten over MH en evenementen

Een evenement is een verdichtingsmoment. Niet om achterover te leunen in donkere zaaltjes, maar om energie samen te ballen en dingen te gaan doen. Mensen die al langer met een onderwerp bezig zijn en daarna ook weer mee door zullen gaan treffen elkaar op één tijdstip in één ruimte. De juiste vorm en inhoud, afwisseling en keuzevrijheid van de deelnemers zorgen voor een bom van inspiratie. Idealiter zorgen journalisten vóór, tijdens en na een evenement ook voor aandacht in de media en verslag in woord en beeld. Zodat wat bereikt is niet ongezien voorbij gaat. 

Contactformulier

Je bent op zoek naar advies of hulp?

Maters & Hermsen
Herengracht 48
2312 LE  Leiden
Telefoon: 071-513 34 30
E-mail: info@matershermsen.nl