Ruim twintig jaar kennis in dit vak vertalen we naar uiterst bruikbare en inspirerende lessen. In de cursussen zijn de groepen klein en is de eigen inbreng van cursisten groot. Onze docenten zijn stuk voor stuk hoogopgeleide specialisten, hebben een stevige didactische ervaring en werken ook als bedrijfsjournalist bij Maters & Hermsen. Sterker nog: terwijl je bij ons les krijgt, wordt om je heen hetzelfde werk gedaan. Wat je bij ons de ene dag leert, kun je de volgende dag toepassen.

Schrijven voor bedrijfsmedia
Bestaat een belangrijk deel van jouw (toekomstige) taak uit het schrijven van bedrijfsjournalistieke artikelen, dan is de cursus Schrijven een aanrader. Je leert om op een bewuste en effectieve manier aantrekkelijke te schrijven. Een ander doel van de cursus is beheersing van het proces, van het bepalen van het onderwerp tot en met de aanlevering van de tekst bij de eindredacteur. Naast de behandeling van vakliteratuur vormen concrete schrijfopdrachten uiteraard een belangrijk onderdeel van de cursus.

Wat je in deze cursus kunt verwachten
• aantrekkelijk en effectief schrijven, zowel op papier als online
• creatieve invalshoeken verzinnen
• keuze en invulling van journalistieke genres
• de belangen van de lezers èn de strategie van de organisatie dienen
• interviewtechnieken
• professioneel omgaan met alle spelers in de organisatie

Eindredactie van bedrijfsmedia
De cursus Eindredactie van bedrijfsbladen is bedoeld voor redacteuren van bedrijfsbladen die de functie van eindredacteur ambiëren én voor eindredacteuren die hun kennis en vaardigheden op dit gebied willen uitbouwen. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om als zelfstandig eindredacteur van één of meer professionele bedrijfsbladen te werken. Naast het bespreken van praktijkvoorbeelden en concrete handvatten bestaat de cursus uit het maken praktische opdrachten die een persoonlijke beoordeling krijgen.

Wat je in deze cursus kunt verwachten
• het onderhouden van een redactionele organisatie
• het leiden van redactievergaderingen
• het strategisch werken met een redactionele matrix
• het vinden van onderwerpen en invalshoeken
• veel redigeren
• het beoordelen van vormgeving en fotografie
• tips en trucs om jouw eigen media te verbeteren

Praktisch
De cursussen Schrijven en Eindredactie beslaan vijf werkdagen, verspreid over twaalf weken. Aan elke bijeenkomst gaat gemiddeld acht uur voorbereidingstijd vooraf, wat de totale studiebelasting op minimaal 80 uur brengt. Alle cursussen vinden plaats in Leiden.

Kosten
Schrijven: € 2695,-
Eindredactie: € 2875,-

Intake
Inschrijving wordt definitief na een intakegesprek, waarin we op basis van je ervaring, je wensen en je omstandigheden bepalen of de gevraagde cursus de juiste is. We houden daarbij ook rekening met het instapniveau van de andere cursisten.

Diploma
De deelnemers van onze cursussen krijgen een diploma als zij minimaal vier van de vijf dagen aanwezig zijn geweest en minimaal vier van de vijf huiswerkopdrachten minimaal voldoende hebben afgerond. Bij eventuele agendaproblemen of ziekte zoeken we naar een oplossing.

Certificering
Maters & Hermsen Opleidingen staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is vrijgesteld van btw-heffing.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over cursussen kun je contact opnemen met Rachida Moussaten, 071-5133430 of per mail rachida@matershermsen.nl